FELIU

MARTÍN

MESTRE
PICAPEDRER

SOBRE MÍ

Feliu Martín va aprendre l’ofici del seu pare i del seu avi a la Floresta (Lleida), per vocació, basant-se en la pràctica del dia a dia, l’empirisme. Des de fa més de 25 anys dóna forma i vida a les pedres, i en els últims 15 ha estat exercint com a responsable en cap dels picapedrers del la Sagrada Família de Barcelona. Així mateix, és assessor del temple en tot el que té a veure amb la pedra, motiu pel qual viatja per tot el món a la recerca dels millors materials petris per continuar aquesta obra magna.

Sent predilecció per la docència i la divulgació del seu noble ofici. Ha participat com a professor en diverses escoles taller, on ha format futurs picapedrers, i en nombroses conferències nacionals i internacionals, així com en múltiples reportatges i entrevistes en televisions d’arreu del món.

Com a reconeixement de la seva trajectòria professional, l’any 2006, la Diputació Provincial de Lleida va distingir la seva firma com la Millor Empresa Familiar de Lleida, i el 2008 va rebre el diploma de Mestre Artesà que concedeix la Generalitat de Catalunya.

Actualment, compagina la feina a la seva empresa, PEDRES DE PONENT, SL, amb la docència a l’IES Mollerussa en el mòdul de talla en pedra. Aquest centre és el primer institut espanyol autoritzat per titular d’una forma reglada l’alumne en aquest àmbit.

Veure el CV de Feliu Martín

GALERIA

VOCACIÓ PER LA PEDRA

“L’ofici de picapedrer és una filosofia de vida.”

Feliu Martín

Les seves facetes en aquest terreny són múltiples. Ha participat en restauracions tan emblemàtiques com les de la catedral de Barcelona i els monestirs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges, i en un nombre interminable d’obra civil i particular, així com en tota mena de monuments i escultures escampats arreu del territori.

De ment incansable, intenta tothora trobar la projecció artística i el disseny de la pedra fusionada amb altres materials a fi de crear art i bellesa amb una infinitat d’aplicacions possibles: des de l’escultura com a peça única, passant pel disseny de mobiliari artístic i personalitzat, fins a l’art decoratiu i, alhora, funcional, en forma de peces exclusives, elaborades amb la proporció exacta d’artesania i últims avenços tecnològics.

 

A L’AVANTGUARDA DE LA TECNOLOGIA

En aquests últims anys, Feliu Martín s’ha especialitzat en programes informàtics i maquinària assistida per CNC, amb la finalitat de mecanitzar el procés de treball i aplicar formes a la pedra de geometria complexa. Col•labora, juntament amb els seus enginyers, amb empreses de primer nivell en aquest àmbit. La seva formació constant el duu a assistir a nombroses fires internacionals per conèixer de primera mà tots els avenços tecnològics.

Dirigeix una segona empresa, PDP STONE CONSULTING, SLU, dedicada a assessorar empreses nacionals i internacionals en tot allò que fa referència a la incorporació de nous mitjans tecnològics, materials, optimització de resultats, rendiments en els consumibles, eines de diamant, etc.